Päivitetty 15.8.2022

Tilausehdot

Alppimaja tarjoaa viihtyisät puitteet kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille on tehty seuraavat varausehdot ja -ohjeet.

Ennakkovaraus

Ennakkovarauksen voimassaoloaika on yksi viikko varauspäivämäärästä lukien, ellei toisin sovita. Ellei vahvistusta saada ennakkovarauksen voimassaoloaikana, varaus raukeaa. Samoin mikäli vahvistusta ei saada tarjouksessamme erikseen esitettyyn määräpäivään mennessä, tarjous raukeaa. Varaukset, vahvistukset ja peruutukset tulee tehdä kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostilla. Veloitamme varauksesta 200,00 € suuruisen varausmaksun.

Tilaisuuden tiedoista ilmoittaminen

Pyydämme toimittamaan viimeistään 10 vrk ennen tilaisuuttanne seuraavat tilaisuuttanne koskevat tiedot:

 • aikataulu ja ateria-ajat
 • ruokailuvalinta
 • erityisruokavaliot
 • vahvistettu henkilömäärä (0 – 4 -vuotiaiden määrä, 5 – 10-vuotiaiden määrä)
 • tilaisuuden isäntä / emäntä yhteystietoineen
 • ohjelmat ja tekniikka
 • mahdolliset erityistoivomukset
 • laskutusohjeet viitetietoineen.

Pyydämme kiinnittämään erityistä huomiota ruokailun aloitusajan mahdollisimman tarkkaan ilmoittamiseen, jotta ruoan laatu säilyy mahdollisimman hyvänä.

Laskutus

Laskutamme tilausvahvistuksessa ilmoitetun henkilömäärän mukaisesti tai mikäli henkilömäärä nousee sen jälkeen, paikalla olevan henkilömäärän mukaisesti. Laskutamme tilaukset pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen. Pidätämme kuitenkin oikeuden laskuttaa osan tilauksen sisällöstä jo etukäteen. Mahdolliset ohjelmapalvelut laskutamme kolme arkipäivää ennen ko. tilaisuutta ilmoitetun henkilömäärän (tai minimilaskutusmäärän tai henkilömäärän kasvaessa paikalla olevan määrän) mukaan.

Maksuehdot

 • maksuaika 7 vrk netto
 • huomautusaika laskuista 7 vrk netto
 • viivästyskorko 10 %
 • laskutuslisä 5,00€ / lasku

Varauksen peruuntuminen

Varaus on mahdollista peruuttaa ennen tilaisuutta.

 • Mikäli varaus perutaan viimeistään 90 vrk ennen tilaisuutta, peruminen on maksutonta muutoin, mutta varausmaksua ei palauteta.
 • Mikäli varaus perutaan 89 – 60 vrk ennen tilaisuutta, veloitamme tilaajalta 30 % tilaisuuden arvosta (johon luetaan myös sovitun ruokailun ja muiden jo sovittujen palveluiden hinta).
 • Mikäli varaus perutaan 59 – 30 vrk ennen tilaisuutta, veloitamme tilaajalta 50 % tilaisuuden arvosta (johon luetaan myös sovitun ruokailun ja muiden jo sovittujen palveluiden hinta).
 • Mikäli varaus perutaan 29 – 15 vrk ennen tilaisuutta, veloitamme tilaajalta 80 % tilaisuuden arvosta (johon luetaan myös sovitun ruokailun ja muiden jo sovittujen palveluiden hinta).
 • Mikäli varaus perutaan 14 – 0 vrk ennen tilaisuutta, veloitamme tilaajalta 100 % tilaisuuden arvosta (johon luetaan myös sovitun ruokailun ja muiden jo sovittujen palveluiden hinta).

Huom! Maksettua varausmaksua ei tilaisuuden peruuntuessa palauteta.

Erityisjärjestelyt

Mikäli tilaisuuteen tarvitaan orkesteria, poikkeuksellisia teknisiä laitteita tai erityislupia taikka muuta kuin sovittua ohjelmaa, tilaaja vastaa näistä aiheutuvista kustannuksista. Kauttamme saa ohjelmia valtakunnallisesti.

Anniskeluoikeudet ja alkoholi

Alppimajalla ei ole anniskeluoikeuksia, joten tilaajan tulee itse vastata alkoholijuomien hankinnasta, toimituksesta, käsittelystä ja edelleen esille laitosta. Jos tilaaja järjestää anniskelun ja myynnin, tulee asiakkaan järjestää se lain puitteissa ja tarvittavilla luvilla mitä anniskelu ja järjestely/turvallisuus vaatii: luvat ja ilmoitukset.

Palvelun sisältö

Hinnat sisältävät ruokatilauksen mukaisen astiaston, aterimet ja vesilasit. Lisäksi tilaajan käytössä on kuohuviini-, valkoviini-, punaviini-, konjakki- ja/tai aromilasit yhden kattauksen osalta.

Tilavuokra sisältää perussiivouksen (lattiapintojen ja pöytien pyyhkiminen ja irtoroskien sekä tyhjien pullojen kerääminen). Jos perussiivouksen lisäksi tiloissa tarvitaan erikoissiivousta (esim. lasinsirujen, oksennuksen tai steariinin vuoksi), veloitamme siitä toteutuneiden kulujen mukaan, alkaen 50 € / h. Tekstiilien erikoispesusta (erikoiskäsittelyä vaativat tahrat) veloitamme pesulan voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Tilaan tai sen ympäristöön jääneen huomattavan epäsiisteyden lisäsiivouksesta veloitamme tilaajalta siitä toteutuneiden kulujen mukaan, alkaen 50 € / h.

Arvonlisäverot

Kaikki hintamme sisältävät kulloinkin voimassaolevan arvonlisäveroprosentin mukaisen arvonlisäveron määrän.

Tilaisuuden vuokra-aika

Päivävarauksien osalta varattu tila on tilaajan käytettävissä klo 8-16 ja iltatilaisuuksissa klo 16-24. Vuokra-aika on kokoustiloissa klo 8-16 ja juhlatiloissa klo 16-24, ellei toisin sovita. Poikkeavista alkamis- ja päättymisajoista sovitaan tapauskohtaisesti erikseen. Lisätunnit ovat mahdollisia etukäteen sopimalla, niistä veloitetaan kuitenkin erikseen 50 € / h. Jos lisätunneista ei ole sovittu etukäteen ja tilaaja viipyy tilassa sovittua pidempään, veloitamme tästä 50 € / alkava tunti.

Tilaisuuden valmistelu ja tilan tyhjentäminen tulee tapahtua vuokra-ajan puitteissa. Kaikki tästä poikkeavat ajat tulee sopia erikseen kokous- ja juhlatilojen myyntipalvelun kanssa. Tiloissa ei saa yöpyä.

Muuta

Tilaajan vastuulla on huolehtia myös siitä, että pöydät, tuolit siirretään takaisin alkuperäisille paikoilleen tilaisuuden päätyttyä. Suurikokoisia tavaroita, kuten kylmäkaappeja, ei saa siirtää ilman Alppimajan lupaa. Kalusteita ei saa viedä ulos. Mikäli kalusteiden takaisinsiirtelystä tai rikkoutumisesta aiheutuu ylimääräistä työtä, Alppimajalla on oikeus veloittaa siitä toteutuneiden tuntien mukaisesti 50 € / h. 

Sisätilojen koristeleminen on sallittu vain seinäpintoja vaurioittamatta (teippien, sinitarran, tms. käyttö on ehdottomasti kielletty).

Tilaajan tulee huolehtia, että tilaisuuden päättymisen jälkeen tilan ovet suljetaan ja valot sammutetaan, Yksityisten ilotulitusten järjestäminen Alppimajalla on kielletty. Muutoinkaan mitään räjähteitä ei saa tuoda eikä käyttää alueella. Ulkotulia saa polttaa valvotusti ja vain juhlatilan edustalla. Sisätiloissa tupakointi kielletty. Savukoneen ja konfettien, kynttilöiden käyttö tilaisuuksissa ei ole sallittua.

Avaimet

Asiakas saa koodinumeron ennen tilaisuutta jolla pääsee tiloihin (2 krs päätyovi)

Tilaaja on velvollinen lukitsemaan vuokraamansa tilan ulko-ovet lähtiessään ja sulkemaan ikkunat.

Itse aiheutetut hälytykset ja niistä aiheutuvat kulut, mukaanlukien savukoneen käytön, maksaa vuokraava.

Tiloihin tuodut omat tavarat

Tilaajan tulee viedä mennessään kaikki se, mitä on tuonut mukanaan, erityisesti myös tyhjät pullot ja tölkit. Alppimaja ei vastaa tilaan jätetyistä tavaroista. Tilaajan tiloihin jättämien tavaroiden pois viennistä veloitetaan tilaajalta toteutuneiden kulujen mukaan, 50 € alkavalta tunnilta.

Vastuu vahingoista

Tilat sekä kaikki irtaimisto on tilaajan vastuulla vuokrausajan. Jos kiinteistölle tai irtaimistolle tapahtuu mitään aineellista vahinkoa taikka irtaimistoa katoaa tilaajan vuokra-aikana, tilaaja vastaa aiheutuneista vahingoista täysimääräisesti. Alppimaja ei vastaa tilaajalle sellaisesta vahingosta, joka aiheutuu lakon, työsulun, yleisen liikenteen pysähtymisen, tulipalon, sähkökatkoksen tai muun sellaisen alppimajan riippumattoman syyn takia (force majeure). Alppimaja ei vastaa missään oloissa mistään välillisistä vahingoista, joita tilaajalle mahdollisesti aiheutuu. Alppimajan vastuu rajoittuu muutenkin Tilaajalle siihen summaan, joka on ko. tilauksen euromääräinen arvo.

Kuvaaminen tiloissa

Asiakas hyväksyy, että tilaisuudessa voidaan ottaa kuvia Alppimajan markkinointiin ja some- kanaviin. Mikäli asiakas ei halua tilaisuudessa kuvattavan, tulee hänen kieltää se erikseen kirjallisesti.

Reklamaatiot 

Mikäli asiakas huomaa tilaan tullessaan, että jokin ei toimi, jossain on likaa tai tilassa on muita ongelmia, tulee siitä tulee tehdä ilmoitus hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua. Alppimajalla on tällöin mahdollisuus korjata esiintynyt ongelma. Mikäli ilmoitus tulee vasta tilaisuuden jälkeen, ei hyvitys- tai korvausvelvollisuutta Alppimajalla ole.

Muutosoikeus

Alppimaja pidättää oikeuden muutoksiin tilaus- ja toimitusehdoissa sekä hinnastoissa.

Erimielisyydet

Mahdolliset riitaisuudet ratkaistaan lopullisesti yleisessä tuomioistuimessa, ensimmäisenä oikeusasteena Oulun käräjäoikeus